Register

Welcome to the Samsung Galaxy Forum.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Member #
    5357
    Liked
    0 times

    No Service/Connection

    I have the AT&T version of the Galaxy S II, and for some reason about two hours ago I noticed that my texts would not send. When I tried calling someone, it rang once if at all and then ended the call. It said I had signal bars while I was doing this but now I just have a little circle with a line through it (kind of like a "no" sign) where the signal bars usually are, and everything seems to be completely disabled. Under general settings>about phone> status> it looks like:

    Network: Unknown
    Signal Strength: -113 dBm 0 asu
    Mobile Network Type: HSDPA
    Service State: Out of service
    Mobile Network State: Disconnected

    I have factory phone and have no really downloaded many apps (it's about a month old), so I am not sure why this is happening now.

    Could someone please help? I can not find any information online about this.

    THANK YOU!

  2. Ads


  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    14,516
    Member #
    18
    Liked
    549 times
    Welcome to the forum! Have you tried rebooting the phone to see if the signal comes back?

    Tapatalk'd

  4. #3
    Super Moderator/RS
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    6,001
    Member #
    1898
    Liked
    303 times
    Could your SIM card be loose?
    I cut corners till I break it.
    If I help you break it, I will help you fix it...promise!

    99.97% Success Rate
    Devices I have hacked, modded and owned: Original Droid / DX / Fascinate / Charge / TBolt / Razr / Gnex / Xoom / Kindle Fire

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Member #
    5357
    Liked
    0 times
    Thanks for the welcome!!

    I did the whole reboot thing and it didn't work...I also tried adjusting my SIM card.

    But now (two hours after doing both those things ) my phone has spotty service, which I guess is better than nothing!

    I wonder what happened?

    Thanks everyone

  6. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    14,516
    Member #
    18
    Liked
    549 times
    How's the service in your area? Usually?

    Tapatalk'd

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Member #
    5357
    Liked
    0 times
    it's pretty decent...definitely have never had any problems like this before in my home. i am wondering if it has something to do with the apn?

    i am not really a tech person so i may be completely wrong... have just been doing some research online

  8. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    14,516
    Member #
    18
    Liked
    549 times
    Could be that you're experiencing a temporary service outage where you are. If so, the problem should go away when AT&T fixes things. I know they're pushing out LTE to a few markets. Might be one of those.

  9. #8
    Super Moderator
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Cleveland, Ohio - The North Coast!
    Posts
    6,436
    Member #
    4334
    Liked
    339 times
    Hi aragalaxy, and welcome to Galaxy Forums! I know where you're coming from about not being a tech expert - I'm not either. None the less, we are *delighted* to have you as a member and hope you find everything that you're looking for.

    Welcome aboard!


    -Mike
    GSM Galaxy Note 3 (Black) - Straight Stock
    GSM Galaxy Note 2 (Titanium) - Rooted running Jedi X20 Rom
    GSM Galaxy Nexus (Black) - Straight Stock

    GSM Samsung Galaxy S3 (Red) - Rooted running Deadly Venom v8.0.1 Rom






  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4
    Member #
    5357
    Liked
    0 times
    I hope it's just a service outage...I would hate for something to be wrong with my new phone! Thanks for all of your help Mujibar.

    And PS- I'm in Dayton, OH...when do you think they will be rolling out LTE here? 2015?

  11. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    14,516
    Member #
    18
    Liked
    549 times
    Haha! No idea when you'll see LTE. Sorry.

    If anybody else has any ideas on this one, please jump in! Thanks!

 

 

Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Flashed CM7, no phone service
    By monac66 in forum Samsung Fascinate Help
    Replies: 13
    Last Post: 07-29-2011, 04:03 PM
  2. No 3g Symbol and service
    By jwalts27 in forum Samsung Fascinate Help
    Replies: 11
    Last Post: 05-09-2011, 02:10 PM
  3. Check out my AWESOME service from VZW concerning 3G in and out
    By mrmidnight in forum Samsung Fascinate General
    Replies: 3
    Last Post: 05-08-2011, 12:54 AM
  4. How do i turn off the annoying out of service chirp?
    By carnuts55 in forum Samsung Fascinate Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-25-2010, 10:52 AM

Search tags for this page

galaxy note 2 service state out of service
,

galaxy s no service fix

,
s3 service state out of service
,

samsung galaxy s2 no service

,

samsung galaxy s2 no service fix

,

service state out of service

,
service state out of service android
,
service state out of service galaxy s3
Click on a term to search for related topics.

Tags for this Thread

Back to Top