Register

Welcome to the Samsung Galaxy Forum.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Super Moderator/RS
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    6,001
    Member #
    1898
    Liked
    299 times

    The loss of root...kinda

    Hi All,

    Ok, throwing this out there because I have had this happen a few times and was wondering if I am missing something.

    I went to flash CM7 (beta) that belber always boasts about to see what the big deal is. No camera or mms working, but was bored and curious. So, I delete all cashe x 3, delv x 3 and data x3. Flash it, reboot...WORKED! Until...I download Titanium to restore and it says I do not have root access. Ok, Titanium has been acting funny, so I go to CPU and says, no root status...crap. Check super user and all look good, try another root based ap...super user cannot find root. *sigh* This ROM was flying too...so smooth...made me sad.

    SO...back to recovery (obviously I have root) and flashed EF, OTB and then my backup and I am right where I was, fully rooted all aps working properly.

    This happened once before when I flashed a ROM pre 2.2. Any ideas or what I could do when I try it again? I was going to reflash after wiping data and cache again...but it was getting late and I needed the phone operational for the morning.

    Thanks guys...sorry so wordy.
    I cut corners till I break it.
    If I help you break it, I will help you fix it...promise!

    99.97% Success Rate
    Devices I have hacked, modded and owned: Original Droid / DX / Fascinate / Charge / TBolt / Razr / Gnex / Xoom / Kindle Fire

  2. Ads


  3. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    356
    Member #
    1543
    Liked
    0 times
    I think there is another su package you can dl and flash via recovery to get root back. I'm pretty sure I read it's a known problem though.

    Also, is it pk's version? Try titanium in landscaper mode. I've read that works

    Swyped via Tapatalk

  4. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    944
    Member #
    1788
    Liked
    3 times
    Check your PM's buddy
    No fix for this yet, so I wouldn't bother with SU packages.

  5. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Placerville, CA
    Posts
    1,069
    Member #
    1500
    Liked
    19 times
    I'm confused. So flashing CM7 and losing root is a known issue in CM7? And there is no way to restore it?
    Samsung Fascinate ED05: WiFi only Media player

    Samsung Charge EP4P - Infinity ROM/EP4D Radio
    Galaxy Tab 7 Plus - Wifi only - No Verizon bloatware

    Confusing people one post at a time

  6. #5
    Rescue Squad
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Hellinois
    Posts
    4,325
    Member #
    1770
    Liked
    92 times
    There is some root bug with Kaoscinate. Some apps can only achieve root access in landscape, some can't at all. I stopped following the newest release when I saw all of this taking place. JT's CM7 has far fewer bugs.

  7. #6
    Super Moderator/RS
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    6,001
    Member #
    1898
    Liked
    299 times
    The fact the camera doesnt work is a deal breaker...but I wanted to try it to see what the deal with it is. It is a work in progress but coming along very nicely. It was crazy smooth and fast...for what was working...lol
    I cut corners till I break it.
    If I help you break it, I will help you fix it...promise!

    99.97% Success Rate
    Devices I have hacked, modded and owned: Original Droid / DX / Fascinate / Charge / TBolt / Razr / Gnex / Xoom / Kindle Fire

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    6
    Member #
    1578
    Liked
    0 times
    Same thing happened to me when i flashed to Kaosinate. Tried it multiple times. Most apps would keep trying root access in the background and failing, making the phone pretty much unusable with all the notifications. I went back to 2.9.2 via backup, but now anytime i touch my screen, or when it switches form wifi to 3g, it makes static through the audio. Like as if its analog interference, though its only from digital interactions.. weirdest thing.

  9. #8
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    944
    Member #
    1788
    Liked
    3 times
    You should wipe data.

    And kaoscinate is still in alpha for a reason. Its root ready to be a daily rom.

    this thread's been Aced

  10. #9
    Super Moderator/RS
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    6,001
    Member #
    1898
    Liked
    299 times
    The ace spell corrects like the zoom...lol

    *He's Tapatalkin!!!*
    I cut corners till I break it.
    If I help you break it, I will help you fix it...promise!

    99.97% Success Rate
    Devices I have hacked, modded and owned: Original Droid / DX / Fascinate / Charge / TBolt / Razr / Gnex / Xoom / Kindle Fire

  11. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    944
    Member #
    1788
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by buddyfunlove View Post
    The ace spell corrects like the zoom...lol

    *He's Tapatalkin!!!*
    That's cause its still honeycomn buddy lol

    this thread's been Aced

 

 

Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Reboot battery loss.
    By Paul Gyver in forum Samsung Fascinate General
    Replies: 7
    Last Post: 08-16-2011, 02:05 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 07-20-2011, 12:25 PM
  3. Loss of 3g
    By rkerrddd in forum Samsung Fascinate Hacking
    Replies: 1
    Last Post: 05-28-2011, 04:35 PM
  4. JUST ordered this phone... i know kinda late!
    By hyorkim11 in forum Samsung Fascinate General
    Replies: 9
    Last Post: 04-16-2011, 11:09 AM
Back to Top